Jag har en stark tilltro till att människor kan, bara de vill. Det gäller att hitta deras vad och deras varför. Sedan löser sig hur. I detta är entreprenörskap något fantastiskt. Genom att bejaka människors driv, när de har hittat sitt vad och förstått varför, är det mesta möjligt. Titta bara på vad Hand in Hand har åstadkommit i Indien.

Fler ungdomar i utanförskap

Vi har ett allt större antal unga i utanförskap i Sverige. De senaste åren har det så kallade mörkertalet för unga utanför utbildning eller arbetsmarknad vuxit lavinartat. Nacka är inget undantag i detta och vår kommun försöker och funderar på hur detta ska åtgärdas. Det är ett växande samhällsproblem och det blir alltmer aktuellt, då fler och fler av oss blir äldre och lämnar arbetsmarknaden på grund av ålder.

Business Lounge tar initiativ

Jag vill nu försöka ta ett initiativ till något som kanske kan visa sig vara en möjlighet för dessa ungdomar. Som entreprenör med egen arena för tillväxt där en massa entreprenörer dagligen jobbar, ser jag vilka fantastiska skater som kan hända när människor fokuserar sig och jobbar med det de tycker är roligt. De som sitter här har hittat sitt vad och förstår varför. I det läget har hur löst sig och de har fått en fallenhet för att lösa hur längs vägen.

Utöver Business Lounge som jag driver och utvecklar dagligen, har jag även ett starkt engagemang inom Företagarna och är sedan mars i fjol ordförande för vår lokalförening, Företagarna Nacka Värmdö. I den rollen vill jag gärna tro att vi som förening med 750 medlemmar kan göra skillnad. I de dialoger och diskussioner som jag har förmånen att få delta, har en idé vuxit fram om ett program för ungdomar i utanförskap. Jag kallar det Nacka Business Internship och jag hoppas att vi kan hitta finansiering för att testa idén. Nedan kan ni se en skiss över idén.

Nacka Business Internship

Nacka Business Internship