VÄLKOMMEN TILL VÅR COWORKING I HAVREKVARNEN PÅ KVARNHOLMEN!

På Kvarnholmen erbjuder vi en medlemslounge med fasta platser, flexplatser, kontorsrum i olika storlekar och möteslokaler i en stimulerande miljö med ett av Nackas finaste lägen.

KONTORSHOTELLET MITT PÅ KVARNHOLMEN

I den nygamla industribyggnaden Havrekvarnen, mitt på Kvarnholmen, erbjuder vi kontorsplatser, kontorsrum, mötesrum och loungeytor samt en fantastisk takterrass.
Kvarnholmen är en halvö belägen i Nacka kommun, strax öster om centrala Stockholm.

Kvarnholmen

Området har en rik industrihistoria som sträcker sig tillbaka till 1600-talet, men det var under 1900-talet som området blev känt för sin mer industriella verksamhet. Under de senaste åren har området genomgått en betydande förvandling från industriområde till ett attraktivt bostadsområde, Den mest framstående av dåtidens industrier var Kvarnen Tre Kronor, senare känd som Kvarnholmens Havrekvarn.

Havrekvarnen

Havrekvarnen, som byggdes 1928, spelade en central roll i kvarnverksamheten på Kvarnholmen. Den moderna kvarnbyggnaden var en av Europas största och mest tekniskt avancerade anläggningar för bearbetning av havre. Kvarnen producerade havreprodukter som gryn och mjöl, vilka var viktiga för Sveriges livsmedelsförsörjning.

Kvarnverksamheten på Kvarnholmen var inte bara viktig ur ett ekonomiskt perspektiv, utan också som en arbetsgivare för många människor i området. Under sin storhetstid arbetade hundratals människor på Kvarnholmen och bidrog till den lokala ekonomin och samhällsutvecklingen.

I slutet av 1900-talet minskade den industriella verksamheten på Kvarnholmen och kvarnen stängdes. Området stod inför en ny era och började omvandlas till ett modernt bostadsområde. Denna omvandling har bevarat många av de historiska byggnaderna och integrerat dem i den nya stadsbilden. Havrekvarnen är ett exempel på detta, där den gamla kvarnbyggnaden har bevarats och omvandlats till moderna bostäder och kommersiella lokaler.

En levande stadsdel

Idag är Kvarnholmen en levande stadsdel med en blandning av bostäder, arbetsplatser, skolor och serviceinrättningar. Området är populärt tack vare sin närhet till både natur och stad, med vackra utsikter över Saltsjön och goda kommunikationer till centrala Stockholm.

Den historiska charmen från de gamla industribyggnaderna, kombinerat med modern arkitektur och stadsplanering, gör Kvarnholmen till ett unikt och attraktivt område. Den tidigare Havrekvarnen står kvar som ett monument över områdets industriella förflutna och som en symbol för den framgångsrika förvandlingen till en modern stadsdel.

Kvarnholmen och Havrekvarnen representerar en fascinerande del av Stockholms industriella historia och visar på den dynamiska förändring som stadsdelar kan genomgå. Från att vara ett centrum för livsmedelsproduktion har Kvarnholmen utvecklats till en modern och levande stadsdel som fortsätter att växa och attrahera nya invånare.

Medlemsnätverk

Coworking

Privat kontor

Konferens