Då var det dags för ett blogginlägg igen. Jag har varit dålig på att skriva den senaste veckan. Detta med anledning av att jag haft för mycket annat att göra, så bloggen fick hamna längre ner i prioritetsordningen. Min ambition är att skriva 1-2 ggr i veckan. Hinner jag mer är det en bonus.

Arbetet med hemsidan fortskrider, om än långsamt

Faktum är att hela arbetet med hemsidan fick för lite fokus denna vecka. Vi ska bättra på sidan ännu mer och den ska få lite mer liv genom intervjuer med några av våra entreprenörer. Vi har även en flik i menyn på gång för våra samarbetspartners. Tanken är att de ska få presentera sig där med kort info, erbjudande och kontaktuppgifter.

Veckan som gick

Efter påskens slut i måndags var veckan full av utmaningar och saker att ta tag i. Högsta tempo och uppkavlade ärmar gällde. Naturligtvis hade jag en del administrativt att ta igen. Bland annat stämma av fakturasaldo samt lite slutgiltigt bokslutsarbete. Annars var det bland annat möten med ett par nya samarbetspartners. Vi jobbar på att förnya vårt samarbete med PWC och hoppas att Lasse blir kvar hos oss. Jag vet att många av våra entreprenörer uppskattar den service det innebär med att ha vår egen husrevisor. Liknande samarbeten förhandlas inom andra områden.

Svenska Studentrestauranger

Tillsammans med min kompis Christian Albinsson startade jag för ett par år sedan medlemsorganisationen Svenska Studentrestauranger. Detta i samarbete med Isfra & Ifa, som drivs av Patrik Waxin och Hans Olofsson. Det hela var länge på idéstadiet och det är först under det senaste året som börjat få igång organisationen. Patrik och Hans sitter hos oss på Business Lounge och tillsammans vill vi hjälpa studentorganisationer bli bättre på att driva och tjäna mer pengar på sin mat- och dryckesnäring. Jag har haft en relativt passiv roll i detta det senaste året och vi har under knappt ett år haft en anställd medlemsvärvare/projektledare. Sedan i mars har jag dock engagerat mig lite mer och det har inneburit en del resor. Jag har åkt ut till flera högskolor och universitet för att träffa studenter som driver pubar eller nationer etc. Senast i tisdags var jag på besök i Uppsala. Svenska Studentrestauranger är ett roligt projekt som kan bli hur bra som helst. Det kräver bara att studenterna fattar hur bra det är! 🙂

Från idé till handling som sagt

 

I mitt förra blogginlägg skrev jag om idén jag fick under påsken, att vi ska ha ett eget bibliotek på Business Lounge. Nu är idén på väg att bli verklighet. En hylla har dedikerats till ändamålet och vi har börjat fylla på med böcker. Jag har även presenterat idén för en del kontakter, som lovat bidra med böcker, eller kontakter till författare som skrivit böcker vi bör ha i biblioteket.

I biblioteket ska det stå lärorik och/eller inspirerande litteratur inom företagsamhet, entreprenörskap, innovation och kreativitet, samt därmed förenlig litteratur. Som ni kan se på bilden så har vi fått en bra start med några riktiga klassiker och Entreprenörsboken, som gav upphov till idén står längst ner till höger. Nu ska hyllan fyllas på och vi ska upprätta register, samt bokningslogg. Sedan är ni välkomna att låna en bok!

/Carl Johan Eiderbrant, Grundare Business Lounge