Berättelsen om Landskapet

Mitt namn är Carl Johan Eiderbrant och jag startade Landskapet redan 2009, fast då under namnet Business Lounge. Detta var innan aktivitetsbaserat kontor eller coworking var etablerade begrepp.
Idag erbjuder vi kontors- och möteslokaler på fyra olika adresser i Nacka med kontorshotell, coworking och konferens som främsta tjänster.
Vi startade i Nacka Strand och under hösten 2014 öppnade vi i Sickla. I januari 2018 flyttade vi till Sickla industriväg 3, vilken är vår nuvarande adress i Sickla.
I februari 2018 öppnade vi i Nacka Forum — med magisk utsikt på 18:e våningen!
Under 2021 öppnade vi en fantastisk anläggning i den gamla industrifastigheten Pumphuset nere i härliga Järla Sjö.
Nu har vi även en anläggning i Havrekvarnen på Kvarnholmen. Ytterligare ett ställe med en magisk utsikt i Nackas bästa läge.
Vill du boka en plats, ett kontorsrum eller konferens?
Vill du veta mer om våra kontorshotell?
Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss!
Välkommen till Landskapet — här finns ett flexibelt kontorshotell, kontorsrum, konferens och coworking i Nacka
Landskapet är platser, miljöer och atmosfärer som inbjuder till samverkan och utveckling mellan företag och människor. Landskapet är såväl fysiska miljöer som ett medlemsnätverk och en samhällsaktör. Landskapet omfamnar företagandets vidder som en del av samhället och har genom åren utvecklats till en naturlig miljö för tillväxt.
Det började som en idé om en plats för nystartade företag att få grogrund genom kostnadseffektiva kontor där de delade ytor och fick stimulans av varandra.
Med tiden kom verksamheten successivt att förändras från att vara tänkt som en startuparena och nystartskontor, till att anpassa sig mer till den typen av kunder som faktiskt lockades till kontoret och marknaden. Men det gick trögt.
Alltmer som åren gick så växte dock verksamheten då kunderna var lojala och fler kunder lockades allteftersom erbjudandet förändrades och utökades. En ungdomlig och rolig stil byttes ut mot en mer professionell profil med modernare färger och symboler. Men det stora lyftet kom att vänta på sig.
Visionen om Landskapet tar sin början hos den ensamme entreprenören som drömde om ett entreprenörskapens utopia, där alla känner alla och drivs av att utveckla sina idéer och skapa affärer i harmoni med varandra. Det skulle vara en öppenhjärtig miljö och atmosfär där man gärna delade med sig av goda idéer, erfarenheter och hjälpte varandra.
Vad entreprenören inte visste då var att visionen handlade om Landskapet. Dessutom var visionen oklar och ofullständig. I många år kämpade han tappert med sin verksamhet, utan att ha en tydlig vision. När han öppnade sina dörrar så förstod han inte bredden av det han egentligen ville skapa och dörrarna kom att stanna på glänt istället för att öppnas på vid gavel.
Så en dag efter många års slit genom utmaningar och prövningar, bränder och pandemier, så valde entreprenören att till slut stanna upp och fundera över sin vision. Han insåg då att han redan från från början hade skapat en sluten värld med liten dörr, istället för ett öppet landskap med stora portar.
Insikten om detta fick honom att kalla visionen för Landskapet och strax därefter så anslöt sig människor och företag på ett helt annat sätt än tidigare. Plötsligt ville alla vara en del av Landskapet och utvecklas tillsammans.
Bara en kortare period därefter började även institutioner, samarbetspartners och investerare hitta till Landskapet. De ville också dela med sig och vara en del av det som utvecklades.
Fler positiva saker började att hända och ett flöde av nya möjligheter följde. Verksamheten och entreprenören blev på kort tid allt mer välmående i takt med att Landskapet växte med nya anläggningar och bredde ut sig över landet.
Många års hårt arbete förlöstes genom att visionen om Landskapet klarnade för entreprenören. När han några år senare sålde Landskapet var det egentligen ovärderligt.