Då var det dags för blogginlägg nummer två. Tanken är som sagt att jag ska blogga lite här på Business Lounge hemsida om entreprenörskap, kreativitet, innovation och allmänt inspirerande saker för företagande, samt sådant som händer i min vardag och i vår arena i Nacka Strand.

Påskledighet

Idag är det skärtorsdagen och jag har nu egentligen checkat ut för påskledighet. Jag befinner mig nere i Småland, där jag hälsar på hos svärföräldrar tillsammans med min sambo. Hemma på kontoret har det idag varit relativt lugnt, så det är nog fler än jag som tjuvstartat påskfirandet. Vad jag vet är dock att Martin, vår eminente driftsansvarige, har varit igång med färg och pensel i köket., där vi nu ska fräscha till lite. Bättre sent än aldrig. Vi får väl skylla på att vi vill hålla oss till ”Kaisen”, och ska vi ha ständig förbättring är det ju smart att inte göra allt på en gång, utan lite i taget…

Inspirationsläsning

Apropå påskledigt så är just dessa långhelger tillfällen jag brukar ta till att läsa böcker jag har haft liggande och väntat på mig. Denna helg har jag med mig Steve Jobs bok och Entreprenörsboken, Volym 1, från Founders Alliance. Den sistnämnda är nog kanske den jag är mest nyfiken på. Jag köpte den av Founders Alliance grundare Niclas Carlsson i vintras vid en inspirationsfrukost på Operaterrassen. Bokens pay-off är ”En bok av entreprenörer för entreprenörskap.” I boken intervjuas många av vårt lands mest erfarna entreprenörer.

När jag började läsa denna bok för en liten stund sedan, kom jag ihåg att jag faktiskt köpte två böcker av Niclas. Jag funderade en stund på var jag hade gjort av den andra boken. Sedan kom jag på det. Jag lånade ut den till Christer Atterström, med uppmaningen om att först läsa boken och sedan bli medlem i Founders Alliance. Christer är den som varit hyresgäst hos oss längst tid och i månadsskiftet april/maj firar de tvåårsjubileum hos oss. Jag måste fråga honom hur det har gått med läsningen.

Ny biblioteksidé

Samtidigt som jag funderade på den andra boken, så fick jag en idé: vi ska ha ett bibliotek på Business Lounge. Några hyllor där vi har böcker inom olika entreprenörskaps- och företagsrelaterade områden. Inspirerande och lärorika böcker mm. som alla kan låna och läsa. Det kan även vara tidningar och magasin. Det ska finnas ett register över alla böcker och en liggare där man skriver in sig när man lånar en bok. Alla på kontoret skulle kunna bidra med böcker till en gemensam spännande och givande läsning.

Nåväl, vi får väl slipa lite på den idén, men jag tycker nog den var rätt bra ändå. Nu ska jag återgå till läsningen. Ha en Glad påsk allesammans!

 

/Carl Johan Eiderbrant, Grundare Business Lounge