Vi försöker ständigt att utveckla oss. Vi vill hitta nya inslag i det koncept som ska vara den perfekta kontorsarenan för entreprenörer med bolag i tidiga skeenden och tillväxt. I går, torsdag 26 april, hade vi vår senaste afterwork här på Business Lounge. Vi försöker arrangera en afterwork ungefär en gång i månaden för att alla ska lära känna varandra lite bättre och på så sätt ha lättare till att nätverka och göra affärer med varandra. Vi tror att det bidrar till den gemensamma tillväxten. Fler sådana inslag är på gång och vi har sedan tidigare även egna frukostmöten varannan månad med gästföreläsare. Nästa tillfälle för detta är den 10:e maj.

En övning i BrainScan

Innan gårdagens afterwork fick alla våra entreprenörer som var på plats i kontoret vara med i en så kallad BrainScan-övning. Den gick ut på att de fick ett papper med 10 tomma rader, på vilka de skulle skriva ner de tio första sakerna de kom att tänka på, när de associerade till Business Lounge. Det var anonymt och de kunde skriva precis vad dem ville. Det sk bli riktigt intressant att analysera resultatet och vi hoppas att det kan ge oss lite att jobba vidare med.

Vårt framgångrecept

Den senaste tiden har jag försökt att konkretisera vårt koncept utifrån ett recept-tänk. Jag vill skapa ett framgångsrecept, som tydliggör det vi har skapat och samtidigt skapar. Detta kommer inom kort att bli en process som våra entreprenörer här i Nacka Strand ska få möjligheten att vara delaktiga i. När vi själva känner att vi börjar närma oss receptet, då ska vi sätta upp ett advisory board, bestående av entreprenörer hos oss. Detta är en mycket rolig och spännande process, som förhoppningsvis innebär att vi i slutändan har kokat ihop vårt eget framgångsrecept.

 

/Carl Johan Eiderbrant, Grundare Business Lounge